Рекламации и връщане

Ние Ви даваме възможността ако не сте удoволетворени от закупения от Вас продукт да го върнете или подмените с друг, при условие, че продуктът е в оригиналния си вид, опаковка и качество. Продукти подлежащи на връщане или подмяна са тези, които не са преминали никаква обработка /пране, гладене, рязане и други действия нарушаващи цялостта им.

Разходите за връщане или подмяна на продукт(и) са за сметка на клиента.

С удоволствие ще ви асистираме при всеки ваш въпрос.

След покупка, подмяна на продукт или продукти се извършва еднократно и не подлежи на връщане.

Може да върнете продукта или продуктите в рамките на 14 календарни дни от деня на получаване на продукта.

Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните при продажбата. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

 • производствени дефекти на стоката;
 • констатирани липси на части от стоката;
 • повреда на стоката при транспортирането.

Рекламацията може да се предяви пред съответния Продавач на посоченият в контакти телефон и на емайл, като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в 7 дневен срок.

Рекламации за повредена по време на транспорта стока, се разглеждат само въз основа на протокол за рекламация, изготвен в присъствието на куриера. В случаите на рекламация Продавачът поема за негова сметка стойността на куриерските услуги. Моля преди да изпратите пратка към нас се свързвайте с наш служител, за да уточните начинът на връщане в случай на рекламация. Рекламации се приемат по реда описан в чл.122 и следващите от ЗЗП.

 

Всички върнати стоки към vintagehouse.net трябва да бъдат обезопасени от повреждане по време на транспорта и изпратени на адрес:

vintagehouse.net
България, гр.Варна 9000
бул. “Цар Освободител№ 57

 

При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия, без дефекти или в друг размер или цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената цена.

Не се приемат обратни пратки с наложен платеж.

 • Връщането на пратки към нас можете да направите с куриерска фирма по ваш избор, с изключение на Български пощи. Пратки изпратени към vintagehouse.net с Български пощи не се приемат.
 • Връщане на място на пратки, лично от клиенти, на посочения адрес не се приемат. Приемаме пратки само и единствено изпратени с куриер. 
 • След приемане на върната стока ще получите имейл информиращ, че сме получили пратката и ще върнем дължимите суми в срок от 7 дни при оставен коректен айбан или в срок от 14 дни по реда описан в чл.54 и следващите от ЗЗП.
 • Пратки с върната стока, които поради неподходяща опаковка са били повредени при транспортирането, ще бъдат връщани на клиента за негова сметка. Старателно опаковайте пратките, за да осигурите запазването на стоката по време на транспорта.

Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула със съвсем друг артикул като Потребителят доплаща, ако другият артикул е по-скъп. Може да бъде заменено и за два артикула на същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

 • запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена);
 • не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;
 • запазена оригинална опаковка и етикет.

Връщането на стока при рекламация, може да се направи по начина и на адресa посочени върху стоковата разписка с която Потребителят е получил поръчката. Потребителят не заплаща цената за куриерската услуга за връщане на стоката само при рекламация. При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин.

НА КРАТКО: В срок от 7 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като заяви основателни причини, и като са спазени следните условия:

 • Запазен добър търговски вид,напълно запазена опаковка (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена)
 • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба
 • Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива
 • Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента. (В случай на замяна на стока клиентът заплаща 2 куриерска такси за транспорт в двете посоки)

Доставки НЕ се извършват в неделя и официални празници